George Soros öldü mü, hastalığı neydi merak ediliyor. Bazı haber kaynaklarına göre George Soros öldü, fakat bazı kaynaklarda konu hakkında net bilgi yazmıyor. Peki, Soros öldü mü, öldüğü iddiaları doğru mu, neden öldü, hastalığı neydi? George Soros kimdir, kaç yaşında öldü, kalp krizi mi geçirdi? Soros gerçekten öldü mü, kaç yaşında öldü? İşte detaylar…
Soros hakkında vatandaşlar, Soros öldü mü, öldüğü iddiaları doğru mu, neden öldü, hastalığı neydi? George Soros kimdir, kaç yaşında öldü, kalp krizi mi geçirdi? araştırması yapıyor. İşte bilgiler…
SOROS ÖLDÜ MÜ, ÖLDÜĞÜ İDDİALARI DOĞRU MU?
Bazı batı kaynaklı medya kanallarından yapılan habere göre Soros kalp krizi nedeniyle öldü. Fakat resmi vikipedi sayfasında Soros hakkında ölümüyle ilgili herhangi bir açıklama yazmıyor. Bu da vatandaşlar tarafından “acaba Soros öldüğü iddiaları yanlış mı?” sorusunu gündeme getirmişti. Konu hakkında net bir bilgi bulunmasa da sosyal medyada ve birçok kaynağa göre Soros’un kalp krizi nedeniyle öldüğü yazmaktadır.
SOROS KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ, NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?
Sosyal medyada Soros’un 14 Mayıs 2023 tarihinde 92 yaşında kalp krizi nedeniyle öldüğü iddiaları mevcut. Fakat konu hakkında net bir bilgi yok. Gerçekte Soros öldü mü, hayatta mı bilinmiyor. Ek olarak Vikipedi’de Soros’un öldüğüne dair bir bilgi yer almıyor. Bundan dolayı Soros gerçekten öldü mü, hayatta mı bilinmemektedir.
SOROS KİMDİR?
George Soros FBA (12 Ağustos 1930), Macar-Amerikalı milyarder, yatırımcı ve hayırseverdir. Mart 2021 itibarıyla net servetinin $8,6 milyar olduğu ve günümüze kadar Açık Toplum Vakıflarına $32 milyardan fazla bağışta bulunduğu hesaplandı.
İlk defa Sovyetler Birliği’nin 1991’de dağılmasından sonra Batı Avrupa’ya göre oldukça fakir olan Doğu Avrupa (Ukrayna, Belarus, Polonya, Yugoslavya, Romanya, vb.) ülkelerine tek başına tüm zamanların en büyük finansal yardımını yaparak ismini duyurdu. Yaptığı yardımlar Birleşmiş Milletler gibi büyük kuruluşların finansal yardımlarından daha fazladır.
Birçok yazar ve ünlü isim Soros’un bu faaliyetlerinden dolayı onu “hayırsever” olarak nitelendirir. Fakat aksine bu yardımlarını o ülkelerin sosyo-politik sistemini kontrol etmek için yaptığını iddia eden yazarlar da vardır. Soros, bu iddialara ve kafalardaki soru işaretlerine karşı, “Bu renkli devrimlerle suçlanmamın tek nedeni Rus propagandasıdır. Dünyanın her yanında böyle süreçleri destekliyorum. Şu anda Liberya’da yapıyoruz, Nepal’de de yapabiliriz,” diyerek kendini savundu ve bu tür eylemlerini kabullendi. Ayrıca 2006 yılında bir Rus radyosuna verdiği demeçte, Gürcistan’da 2003 yılında gerçekleşen Gül Devrimi’ni finansal olarak da desteklediğini açıkladı.
İngiltere’deki Londra Ekonomi Okulu’ndaki öğrenciliği sırasında hocası olan Karl Popper’ın açık toplum felsefesinden çok etkilendiğini ve bu etkisinin yaşamında yanılabilirlik, içgörü, düşünebilirlik ve açık toplum gibi değerler sistematiğinin oluşmasında katkı sağladını ifade eder. Bu değer sistematiği ile finans piyasalarında çok başarılı olduğunu belirtir. George W. Bush ile arası açık olan Soros, Bush’un kapitalist açık ekonomilerin adını dünya üzerinde kötüye çıkardığını ve daha çok kendisi tarafından organize edilen sivil toplum kuruluşu örgütlerinin hareketini kısıtladığı beyan etti.
Soros, Açık Toplum Vakıflarının kurucusudur. Soros’un Açık Toplum Vakıfları, Türkiye şubesi Eylül 2001’de kurulan Bebek’teki Açık Toplum Enstitüsü Yardım Vakfıdır (OSIAF). 2002’de, Irak Savaşı’nın başlamasından yaklaşık iki hafta önce Sabancı Üniversitesi’ni ziyaret etmiş ve söyleşide, “Türkiye, stratejik konumu nedeniyle en iyi ihracat ürünü ordusudur,” demiştir.
Haberler.com – Gündem